• 0 item

  Stap 1. Winkel online

  Kies uit een groot aanbod van (h)eerlijke producten van meer dan 30 Limburgse producenten & betaal veilig online.Je kan tot donderdagnacht 24u een bestelling plaatsen voor levering in de daaropvolgende week. Bestellingen die op vrijdag, zaterdag of zondag worden geplaatst, verschuiven naar een week later voor de levering. Betalen gaat gemakkelijk via bancontact.


  Je vindt hier een uitgebreid assortiment aan smakelijke producten van eigen bodem. Naast onze heerlijke Limburgse producten, laten we ook graag de boer of de producent zien die met veel liefde en inzet al dit lekkers maakt.


  In onze webwinkel bepaalt de producent zelf zijn aanbod én zijn prijs. We zetten hem/haar niet onder druk om een scherpe prijs te bekomen of meer te produceren dan hij/zij aankan. Op deze manier krijgt de boer/producent steeds een eerlijke prijs en kunnen kwaliteitsvolle producten worden geleverd. Je kan kiezen uit zuivel, vlees, groenten, fruit, brood, dranken, koekjes, taarten, … Kortom alles wat je nodig hebt!


  Betaling

  In onze webwinkel betaal je direct bij het plaatsen van een order via bancontact. Omdat we onder andere werken met producten die een prijs per kg kennen, is je online betaling niet altijd exact de juiste prijs. Als je bv. 1 kg gehakt bestelt, kan het zijn dat je 1,05 kg krijgt, of 0,95 kg. We doen dit zodat je als klant altijd de juiste prijs betaalt en de boeren en producenten op deze manier niet met producten blijven zitten omdat ze niet exact het juiste gewicht hebben. Zo vermijden we voedseloverschotten. Op andere plaatsen, waar de producten per stuk worden verkocht, zal de producent altijd een eventueel verlies opnemen in zijn prijszetting. Hierdoor betaal je als consument vaak te veel. Of worden producten die niet aan het juiste gewicht voldoen simpelweg weggegooid. Deze manier van werken zorgt ervoor dat we onze korte keten principes optimaal kunnen naleven.  Stap 2. Boeren aan het werk

  De boeren en producenten van Puur Limburg maken of oogsten met veel zorg je bestelling. De producent ziet welke producten door de klant werd besteld en zet deze klaar voor ophalen. Het ophalen van de producten gebeurt door de chauffeurs van Maatwerkbedrijf De Wroeter, een sociale economiebedrijf uit Kortessem. De opgehaalde producten worden in Kortessem per klant klaargezet. Ook dit gebeurt door de deelnemers van Maatwerkbedrijf De Wroeter.


  Stap 3. Bezorgen in jouw depot

  Wij zorgen ervoor dat je bestelling in het door jou gekozen depot wordt afgezet.De verschillende bestellingen van de klanten worden naar diverse depots gebracht, verspreid over heel Limburg. Een depot werkt als een afhaalpunt, waar je, afhankelijk van het depot dat je kiest, op bepaalde tijdstippen je bestelling kan afhalen. Hou hier rekening mee als je het depot selecteert waar je je bestelling wenst op te halen. Sommige depots hebben meer flexibele afhaalmomenten dan andere. Bovendien werken sommige als “open depot”, waar je zonder voorafgaande aanmelding terecht kan, en andere als “privé depot”, waar je eerst een goedkeuring moet krijgen van de depotverantwoordelijke vooraleer je je bestelling er kan ophalen.


  Help

  Onze webwinkel kent een groot aantal mogelijkheden om onze boeren en jullie zo goed mogelijk te kunnen bedienen. Het korte keten principe zorgt er ook voor dat het soms net even anders werkt dan je wellicht gewend bent van andere webshops. Mocht je nog met vragen zitten dan kun je eens kijken op onze Help pagina.
  Hier lichten we een groot aantal zaken toe.
  Naar het help overzicht...
  Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

  Voordelen voor jou als klant:

  -Duidelijke oorsprong

  -Kwaliteit

  -Versheid

  -Minder verpakking/afval

  -Eerlijke prijs voor boer/producent

  -Minder vervoerskilometers

  -Seizoensgebonden

  -Versterking lokale economie

  -Versterkt de lokale biodiversiteit

  -Ondersteuning sociale economie


  Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

  Voordelen voor de boer/producent:

  -Zeggenschap; boeren/producenten bepalen zelf de prijs en koers

  -Vaste afzetmarkt

  -Behoorlijke arbeidsvergoeding

  -Bredere afzetmarkt

  -Mede eigenaar als lid van de coöperatie Puur Limburg

  -Mogelijkheid voor co-creaties door elkaar te steunen, elkaars ingrediënten te gebruiken en na te denken over de ontwikkeling van nieuwe producten.

  -Onze werking ondersteunt de familiale landbouw
  -Meer voldoening omdat je als producent weet waar je producten terecht komen. 


  Puur Limburg CVBA, Sint Rochusstraat 8, 3720 Kortessem


  You can compare max 4 products.