Van dichtbij het lekkerst !

download de player hier

Vind je het leuk om te weten waar de bloemkool op je bord vandaan komt? Maakt je hart een sprongetje als je weet dat heel wat producten uit jouw buurt komen? Dan is Puur Limburg iets voor jou! Puur Limburg draait om "bewust kiezen voor lokale producten". Lokale producten zijn lekker, er is geen mijlenver transport voor nodig en je leert de boer achter het product kennen.

Wat is Puur Limburg? 

Puur Limburg is een overkoepelend merk voor producten van Limburgse bodem. Maar wat zijn nu precies ‘Limburgse producten’? Het gaat om producten die een duidelijke relatie met Limburg hebben, via ingrediënten die uit de provincie komen, doordat de productie ervan plaatsvindt in Limburg of omdat het product verweven is met tradities uit de regio. Het gaat om houdbare en verse producten, producten voor dagelijks gebruik en cadeauproducten. Kortom, Puur Limburg bundelt al het goede van de regio.

 
 

In alle openheid

Sleutelwoorden voor Puur Limburg zijn kennis en transparantie. Puur Limburg ondersteunt de producent, verzorgt de communicatie met de klant en overbrugt zo de kloof tussen boer en consument. Het merk zorgt voor een goed uitgebouwde logistiek, zodat Limburgse producten gemakkelijk verkrijgbaar zijn voor de consument. Puur Limburg houdt sterk aan openheid en authenticiteit. Dat gebeurt door de mens of het bedrijf achter een product te tonen, met zijn persoonlijke verhalen, drijfveren, idealen en passies, op verpakkingen, of via reclamecampagnes.

Waarom Puur Limburg?

  • De herkomst van producten is duidelijk; die wordt in alle openheid getoond.
  • Het gaat om kwaliteitsvolle producten.
  • Boeren of producenten krijgen een eerlijke prijs.
  • De consument kan rekenen op verse producten.
  • De vervoerskilometers worden beperkt.
  • Het gaat om seizoensgebonden producten.
  • De lokale economie wordt versterkt.
  • De lokale biodiversiteit wordt versterkt.
Puur Limburg Manifest
Puur Limburg Manifest
In samenwerking met de Academie voor de streekgebonden gastronomie legde Puur Limburg zijn uitgangspunten vast in een manifest. Hieronder kun je het manifest downloaden.
 
Puur Limburg, c’est quoi?
Puur Limburg, c’est quoi?