Coccinelle bier

Bierfirma KriCo

<<terug

Kris Dexters is al lange tijd gefascineerd door de Belgische biercultuur. Door de passie voor Belgische bieren en de zoektocht naar nieuwe artisanale bieren groeide de interesse om zelf te brouwen. Na het maken van verschillende proefbrouwsels, wat enkele jaren in beslag nam, staat het recept van Coccinelle op punt. 


Coccinelle, is een hoogblond, artisanaal tripelbier van hoge gisting. Het wordt gebrouwen met pilsmout, caramelmout en tarwe alsook met 3 hopsoorten en 2 kruiden. Onder de smeuïge, witte schuimkraag is er een zachte fruitigheid en kruidigheid waarneembaar in de neus. Deze fruitigheid is afkomstig van de gist. De mooie balans tussen het fruitig-kruidig aroma en de milde hoppige bitterheid zorgen voor een aangename nabitterheid die je doet verlangen naar de volgende slok.

De naam Coccinelle is het Franse woord voor ‘lieveheersbeestje’.
Het lieveheersbeestje is de natuurlijke beschermer van de hopplant. Deze tripel wordt gebrouwen met 2 bitterhoppen en 1 aromahop, vandaar de link naar de naam Coccinelle! Verder staat coccinelle ook symbool voor geluk, liefde, … dus laat deze Coccinelle u veel geluk brengen in de vorm van een heerlijk glas bier van hoge goesting!

pic_coccinelle_logo

                                                    Kris Dexters 
                                                    T 0486/48 55 89 
                                                    kris.dexters@skynet.be

                                                    www.beerbugs.be

 

                                                   

pic_coccinelle_bier-glas

pic_lieveheersbeestje