• 0 item

  Reservesaldo

  Betaling

  In onze webwinkel betaal je direct bij het plaatsen van een order via bancontact. Omdat we onder andere werken met producten die een prijs per kg kennen, is je online betaling niet altijd exact de juiste prijs. Als je bv. 1 kg gehakt bestelt, kan het zijn dat je 1,05 kg krijgt, of 0,95 kg. We doen dit zodat je als klant altijd de juiste prijs betaalt en de boeren en producenten op deze manier niet met producten blijven zitten omdat ze niet exact het juiste gewicht hebben. Zo vermijden we voedsel-overschotten. Op andere plaatsen waar veelal de producten per stuk worden verkocht zal de producent altijd een eventueel verlies opnemen in zijn prijszetting. Hierdoor betaal je als consument vaak teveel. Of worden producten die niet aan het juiste gewicht voldoen simpelweg weggegooid. Deze manier van werken zorgt ervoor dat we onze korte keten principes optimaal kunnen naleven. Meer uitleg over het reservesaldo.


  Hoe gaat dit in zijn werk?

  Zodra je bij je bestelling een weegproduct kiest, voegen we een reserve saldo toe aan je bestelling. Je betaalt dus steeds een meerkost op je bestelling van weegproducten, volgens een ingestelde maximum marge die de producent toelaat bij het wegen. Dit is afhankelijk van het type product. Bij een pompoen kan dit 50% zijn, bij een potje van 200gr kan dit 10% zijn. Dit reservesaldo wordt gebruikt indien, bij het klaarzetten van je bestelling, je product iets meer blijkt te wegen dan werd aangegeven in de webwinkel. De restwaarde van hetgeen je hebt betaald staat altijd in je persoonlijk reservesaldo.


  Een voorbeeld

  Je bestelde deze week een BBQ pakket voor € 25. Het Reserve Saldo wordt bijgevoegd aan je mandje ter waarde van € 2,50 zijnde 10%. Na weging (door de boer) blijkt dat het pakket iets minder weegt dan verwacht. Je hebt maar voor € 23,- aan producten ontvangen. Je hebt nu automatisch een positief saldo van € 4,50.

  Je bestelt volgende week opnieuw, maar dan bv. 2 broden van € 2,20 voor een totaal dus van € 4,40. Op de betaalpagina wordt aangeboden om je reservesaldo te gebruiken. Als je dit doet wordt in dit voorbeeld de € 4,40 die je moet betalen gebruikt van je reservesaldo. Je zult dus niets moeten bijbetalen, je bestelling is toch goedgekeurd, en in je reservesaldo heb je nog een tegoed van € 0,10.

  Het reservesaldo wordt ook gebruikt om abonnementen vlot te laten verlopen. Je abonnement, bestaande uit de door jou gekozen producten die je wekelijks, twee wekelijks of maandelijks wilt ontvangen, wordt automatisch uitgevoerd en betaald. Hiervoor dien je er wel voor te zorgen dat er voldoende in je reservesaldo staat, zodat de betaling kan worden uitgevoerd.

  We gebruiken dit zelfde saldo ook voor het aanrekenen en teruggeven van het leeggoed dat op sommige flesjes of potjes zit. Lever je je leeggoed in, dan wordt de waarde hiervan bijgeschreven bij je reserve saldo.

  Hoe je het reservesaldo kunt gebruiken of raadplegen lees je hier: naar help reservesaldo...

  Puur Limburg CVBA, Sint Rochusstraat 8, 3720 Kortessem


  You can compare max 4 products.