Met passie geteeld
Fruitbedrijf Hugo Jacobs teelt appels, peren en kersen. Je kan er kennis maken met elk facet van de fruitteelt, van aanplanting en oogst tot bewaring en sortering. Verder kan je er zelf appels en kersen plukken, de bloesems bewonderen of deelnemen aan een nocturnewandeling. Zonder bijen zou het fruitbedrijf niet bestaan. De stap om zelf bijen te houden was dan ook snel gezet. De bijen zorgen voor een optimale bestuiving van de bloesems, en dus een goede oogst, en produceren heerlijke bloesemhoning.
Stroop, propolis en meer
Er wordt ook propolis geoogst; die een ontsmettende en helende werking heeft. In 2014 werd de vloeibare perenstroop van Jacobs bekroond als Idee van het jaar. De stroop is een echte aanwinst voor al wie graag creatief aan de slag gaat in de keuken: heerlijk op desserts, in dressings, als marinade of als zoetstof in koffie en thee, en worden geen suikers, kleurstoffen noch bewaarmiddelen toegevoegd. Hugo Jacobs won met zijn mosterd al de innovatie-award van de provincie Limburg. Het mosterdzaad kweek uit zelf, de productie van de mosterd vindt plaats op de boerderij.
GEMIDDELDE SCORE & AANBEVELINGEN
Wens je deze producent aan te bevelen?
U moet zijn ingelogd voor aanbevelingen.
SCHRIJF HIER UW BEOORDELING
U moet zijn ingelogd een beoordeling plaatsen.