De Jambrouwerij ligt verscholen in het landelijke dorpje Val-Meer in Riemst. In onze keuken maken we streekproducten en delicatessen van Limburgse bodem: confituur, dressing, advocaat, speculaaskoekenmix en barbecuesaus. Ambachtelijk gemaakt, eerlijk en zonder toevoegingen.
Méér fruit, minder suiker
We maken extra-confituur, dat wil zeggen: meer fruit en minder suiker. Traditionele confituur wordt gemaakt vanuit de verhouding één kilogram fruit en één kilogram suiker. Wij gebruiken maar een halve kilo suiker. In kleine koperen ketels wordt de intense fruitsmaak gegarandeerd door een korte kooktijd. Zonder toevoeging van kleur- en bewaarstoffen. En net zoals vroeger is er respect voor het volgen van de seizoenen.
De lekkerste confituur komt trouwens uit Limburg. Dat is niet toevallig, want Limburg is van oudsher een fruitstreek. Al generaties lang wordt in Limburgse families fruit bewaard door er confituur van te maken. De Jambrouwerij zet deze traditie voort en maakt artisanale, handgemaakte kwaliteitsvolle confituren, jams en geleien.
Streekproducten- en delicatessenwinkel
Uiteraard zijn alle producten uit de Jambrouwerij te koop in onze eigen winkel. Daarnaast hebben we ook een mooi assortiment andere streekproducten, zoals wijn, bier, stroop, mosterd, honing, appelsap, chocolade, … Allemaal uit Limburg!
Openingstijden
Woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
Rondleidingen en workshops
Kom alles te weten over het ambacht van confituur maken tijdens een rondleiding met proevertjes, of ervaar hoe je zelf de lekkerste confituur kan maken in een workshop. Steek onze tips en tricks op zak! Je kan de workshop combineren met een streeklunch of high tea.
Contact
De Jambrouwerij
Valmeerstraat 123
3770 Val-Meer, Riemst
België
+32 (0)470-852110
lekkerejams@dejambrouwerij.be
Ga meteen naar onze website
GEMIDDELDE SCORE & AANBEVELINGEN
Wens je deze producent aan te bevelen?
U moet zijn ingelogd voor aanbevelingen.
SCHRIJF HIER UW BEOORDELING
U moet zijn ingelogd een beoordeling plaatsen.